Sosiaalisen median ikärajasäädös järjetön

Piraattinuoret ry
Lehdistötiedote
19.12.2015 klo 11:15
Vapaa julkaistavaksi

Sosiaalisen median ikärajasäädös järjetön

EU:ssa on päätetty tietosuojauudistuksesta, joka edellyttää lapsilta ja nuorilta tulevaisuudessa vanhempien lupaa sosiaalisen median käyttöön. Piraattinuorten mielestä jo nyt sosiaalisten medioiden palveluiden omat rajoitukset ovat riittäviä, eikä niihin tulisi lakisääteisesti tuoda mitään lisää.

Sosiaalinen media on tullut vahvasti osaksi yhteydenpitoamme toisiin ihmisiin, niin tuttuihin kuin tuntemattomiinkin. Nuoremman sukupolven keskuudessa sosiaalinen media on vahvasti kiinnittynyt heidän koko sosiaalisen elämän kokonaisuuteen  ja sen rajoittaminen voi pahimmillaan syrjäyttää nuoren täysin ikätovereistaan.

”Olemme jo valmiiksi eristäneet nuorempaa sukupolvea kauemmas pois yhteiskunnan toimista, ja nyt sen päälle heidät aiotaan eristää sosiaalisestikin. Tämän taustalla varmasti on lähtökohtaisesti hyvä tarkoitus suojella lapsia ja nuoria, mutta heidän sosiaalisen elämänsä rajoittaminen tällä tavoin on väärin. Jos jotakin rajoitetaan, tulisi rajoituksen osua niihin henkilöihin, jotka ovat vaaraksi toisten turvallisuudelle”, toteaa Piraattinuorten tiedottaja Veera Kontiokari.

Koska EU:n päätös on jo tehty, toivoo Piraattinuoret Suomeen ikärajan matalinta mahdollista rajaa, joka on 13 vuotta. Lain astuessa voimaan on Piraattinuorten mielestä muistettava huolehtia anonyymiyden mahdollistamisesta, eikä sosiaalisen median käyttöön tule vaatia vahvaa tunnistautumista.

Lisätiedot:

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja, Piraattinuoret ry
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Veera Kontiokari
Tiedottaja, Piraattinuoret ry
veera.kontiokari@piraattipuolue.fi
+358 40 588 2979