Piraattinuoret kannattavat Katsomusaloitetta

Piraattinuoret ry:n lehdistötiedote
16.9.2015 klo 15:50
Vapaa julkaistavaksi heti

 

Piraattinuoret kannattavat Katsomusaloitetta

Piraattinuoret ry on päättänyt viimeisimmässä hallituksen kokouksessaan tukea ja kannattaa Katsomusaloite -nimellä kulkevaa kansalaisaloitekeräystä. Aloite ajaa kaikille yhteistä katsomusainetta kouluissa. Tavoitteena on irrottautua oppilaita erottelevasta sekä erilaisuutta korostavasta järjestelmästä ja siirtyä yhteisölliseen opetustapaan.

”Kansalaisaloite yhteisestä katsomusaineesta esittää askeleen kohti edistystä, sillä sen keskeisimpiä tavoitteita on antaa tila ja oikeus jokaisen ihmisen näkemykselle. Kasvavissa määrin kaivataan myös kouluympäristöön vapautta keskustella ja ottaa itse selvää maailmasta. Nuorten kannustaminen itsenäiseen ajatteluun antaa paremmat mahdollisuudet oppimiseen myös yleisemmällä tasolla”, perustelee Piraattinuorten pääsihteeri Mitol Meerna aloitteen kannattamista.

Aloitetta voi tukea kansalaisaloitepalvelun kautta osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1438 . Lisätietoa aloitteesta löytyy osoitteesta http://www.katsomusaloite.fi/ .

Lisätiedot:

Jonna Purojärvi, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Mitol Meerna, pääsihteeri
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi