Piraattinuorten uusi hallituskausi alkanut

Piraattinuorten yli tuhatpäinen jäsenistö sai heinäkuussa uuden 14-jäsenisen hallituksen. Piraattinuoret on valtakunnallinen poliittinen nuorisojärjestö, jonka toiminnan lähtökohtana ovat yksilönvapaudet. Piraattinuorten tarkoitus on mahdollistaa nuorten kasvu yhteiskunnallisesti aktiivisiksi kansalaisiksi ja olla politiikasta kiinnostuneiden nuorten kohtauspiste.

Hallituskauden tavoitteena on vahvistaa Piraattinuorten asemaa yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollistajana. Järjestö on olemassa jäseniään varten, eikä toisinpäin, minkä tähden aktiivisen ja päämäärätietoisen hallituksen saaminen järjestön pyörittämiseen on todellisen riemun paikka. Puheenjohtajana tartun innolla tähän vastuutehtävään. Piraateissa olen toiminut aktiivisesti vuodesta 2013 alkaen, ensin eurovaaliehdokkaana ja sitte1933912_182873285184_5216876_nmmin puoluehallituksessa.

Varapuheenjohtajisto muodostuu kahdesta laajasti piraattitoiminnassa aktiivisesti toimineesta henkilöstä. Joonas Mäkisellä on ansiokas tausta niin hallitustyöskentelystä kuin erityisesti kansainvälisten suhteiden hoidosta. Hän reissaa pitkin maita ja mantuja suhteita luomassa ja ylläpitämässä, levittämässä ja omaksumassa hyviä käytänteitä ja ajatuksia. Hän on ansiokkaasti huolehtinut Piraattinuorten osallistumisesta niin kansainvälisiin kuin valtakunnallisiinkin merkittäviin nuorisotapahtumiin.

Toinen varapuheenjohtaja Tero Keinänen on pitkään toiminut Piraattinuorten ja Piraattipuolueen tärkeänä taustatyöntekijänä ja aiemmin myös Piraattinuorten hallituksessa. Vuoden 2015 eduskuntavaalien aikaan hän toimi Piraattipuolueen vaalikoordinaattorina pitäen narut kasassa, jotta niin ehdokkaat kuin piraattihallituksetkin pysyivät ajantasalla.

Hallituksessa vaikuttaa niin uudempia tuttavuuksia kuin kokeneita aktiiveja. Hallituksessa jatkaa edelliskauden tapaan Mira Salmela, joka hoitaa tasa-arvovastaavan tehtävää. Hänen aktiivisuutensa seksuaalivähemmistöjä koskevien ja muiden tasa-arvokysymysten parissa tekeekin hänestä tehtävään sopivan. Häneltä löytyy myös vaalikokemusta piraattien ehdokkaana.

Kansainvälistä kokemusta löytyy myös Piraattinuorten mediavastaavan rooliin valitun Miia Immosen taskusta. Hän on työskennellyt europarlamentissa piraattiparlamentikko Amelia Andersdotterin avustajatiimissä. Hänen työnkuvaansa kuului muun muassa videomateriaalin kuvaus ja editointi. Nyt Piraattinuorten hallituksessa hän pääsee näyttämään ja käyttämään kattavasti koko laajaa media-alan osaamistaan.

Jo laajaa pätevyyttä täydentää entisestään Essi Miettisen hallituksen jäsenyys. Hän opiskelee tällä hetkellä Helsingissä sosiaalialaa. Miettinen on saanut luottamuksen toimia opiskelijajärjestönsä puheenjohtajana ja istuu myös opiskelijakunnan edustajistossa varsinaisena jäsenenä. Hänen kiinnostuksensa erilaisten vaikutusmahdollisuuksien ja yleisen vaikutustyön suhteen antanee tukevat eväät uuden hallituksen toiminnan vahvistamiseen.

Toimintaan palannut aktiivi Mitol Berschewsky valittiin hallituksen varajäseneksi. Hän nappasikin järjestäydyttäessä itselleen sekä pääsihteerin että tapahtumavastaavan roolit, joissa kummassakin Mitolin runsas kokemus sekä tapahtumien järjestämisen että yleisen organisoinnin parissa piraateissa vuodesta 2009 tulee monipuolisesti käyttöön.

Hallitukseen valittiin myös 18-vuotias helsinkiläinen Miro Pulliainen, joka teki onnistuneen  eduskuntavaalikampanjan vaalien nuorimpana ehdokkaana. Nuorisovaalien tulos osoitti, että jos yläkoulu- ja lukioikäiset olisivat saaneet  päättää, Pulliainen olisi valittu eduskuntaan. Graafista osaamista löytyy myös hallitukseen valitulta oululaiselta Veera Kontiokarilta. Media-alan ammattilainen ja graafinen suunnittelija asettui keväällä ensimmäistä kertaa ehdolle eduskuntavaaleihin Piraattipuolueen riveistä.

Piraattinuorten hallitukseen kuuluu lisäksi jyväskyläläinen Eetu Rantakangas, joka toimii kauden ajan rahastonhoitajana. Rantakankaalla on taustallaan pitkä piraattiaktiivihistoria ja hän toimii myös Keski-Suomen piraattien hallituksessa. Muita hallituksen jäseniä ovat Jaana Mikkola ja Janne Lohilahti Helsingistä sekä Jarno Yltävä ja Miro Niska Pirkanmaalta. Tästä joukosta löytyy kokemusta sekä piiriyhdistysten hallituksista, Piraattinuorten hallituksesta että vaaliehdokkuuksista.

Näin monipuolista osaamista osoittavan hallituksen kanssa on kunnia päästä tekemään töitä. Kiitos edelliselle Piraattinuorten hallitukselle tukiessaan monipuolisesti Piraattinuorten jäseniä vaalikampanjoissaan. Erityiskiitoksen ansaitsee Ahto Apajalahti, joka Piraattinuorten puheenjohtajan paikalta jättää hallitustehtävät piraattien parissa ja siirtyy jäsenaktiivien joukkoon. Ilman hänen antamaa työpanostansa tuskin olisimme saaneet näin mahtavaa uutta hallitustakaan koottua!

Kiittäen ja kumartaen,
Jonna Purojärvi, puheenjohtaja