Piraattinuoret antaa tukensa nuorisojärjestöjen mediakampanjalle

Lehdistötiedote
13.1.2016 klo 21.35
Vapaa julkaistavaksi

 

Piraattinuoret antaa tukensa nuorisojärjestöjen mediakampanjalle

Piraattinuoret antaa tukensa MV-lehteä ja muita vastaavia julkaisuja vastaan suunnatulle eri puolueiden nuorisojärjestöjen kampanjalle.

Piraattinuoret katsoo, että Suomessa tarvittaisiin nykyistä enemmän kriittistä ja faktoihin perustuvaa yhteiskunnallista journalismia. MV-lehti ja vastaavat julkaisut eivät sitä edusta. Ne eivät välitä faktoista, vaan levittävät kritiikittömästi lukijoidensa maailmankuvan kannalta mieluisia juttuja. Ne eivät pyri haastamaan lukijoidensa maailmankuvaa. Lisäksi ne pyrkivät vastuuttomasti lietsomaan tunnepohjaisia reaktioita tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan.

Kriittisyyden puute ja lukijoiden maailmankuvan kritiikitön vahvistaminen ovat toki ongelmia myös perinteisessä mediassa. Nämä ongelmat myös tiedostetaan laajasti. Ratkaisu ei ole heittäytyä pelkästään omaa maailmankuvaa totuudesta välittämättä vahvistavien julkaisujen kuluttajaksi, vaan vahvistaa yleissivistystään, ja sen pohjalta käyttää mediaa monipuolisesti ja kriittisesti.

Piraattinuorten kanta on, että uutta sananvapautta rajoittavaa lainsäädäntöä ei tarvita. MV-lehteä ja muita sen kaltaisia julkaisuja vastaan suunnattu boikottikampanja on juurikin sellaista kansalaisjärjestöjen ja yritysten sananvapauteen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa, joka on Piraattinuorten mielestä oikea tapa puuttua tämänkaltaisiin kysymyksiin.

Lisätiedot:

Jonna Purojärvi, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Eetu Rantakangas, rahastonhoitaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 827 9995