Eurooppalaiset nuoret verkkoneutraliteetin puolesta – Piraattinuoret mukana

Yli 80 poliittista nuorisojärjestöä 30 maasta antoi EU:n ministerineuvostolle julistuksen, jossa ne vaativat komissiota pitämään kiinni verkkoneutraliteetista. Poliittiset nuorisojärjestöt ympäri maanosaa ja yli puoluepoliittisten rajojen ovat ensimmäistä kertaa yhdistyneet yhteisen, poliittisen päämäärän vuoksi. Piraattinuoret on mukana julistuksessa.

Verkkoneutraliteetti on vaarassa

Euroopan parlamentti ja useat EU:n jäsenvaltiot ovat jo puhuneet verkkoneutraliteetin puolesta, joka estää teleyrityksiä suosimasta ja syrjimästä tietynlaista liikennettä. Eurooppalaisten nuorisojärjestöjen pettymykseksi jäsenvaltioiden ministerit kuitenkin vastustavat useiden tietojen mukaan asiaa ministerineuvostossa.

”Internet-yhteyden tarjoajat haluavat päättää, millä nettisivuilla heidän asiakkaansa saavat vierailla. Jos puhelinyritykset yrittäisivät päättää, kenelle saisi soittaa, jokainen vastustaisi sitä. Tämän saman periaatteen pitäisi päteä myös internetissä, ja siksi tarvitsemme lain verkkoneutraliteetista”, totesi Dirkjan Tijs, Hollannin Nuorten Demokraattien puheenjohtaja ja julistuksen alkuunpanija.

Suuri liittouma

Koskaan ennen ei ole tapahtunut yhtä suurta poliittisten nuorten liittoutumista. Vaatimus on yhdistänyt niin oikeiston ja vasemmiston kuin liberaalit ja konservatiivit. ”Valtava tuki osoittaa, että eurooppalaiset nuoret ovat valmiita korottamaan ääntään pitääkseen internetin avoimena, vapaana sensuurista ja yksityisyyden rajoittamisesta. Ministerineuvosto ei voi vain sivuuttaa näin vahvaa vaatimusta”, Tijs jatkaa.