Piraattinuoret vaaleihin 49 ehdokkaalla ja uudella ohjelmalla

Nuoret ehdokkaat ovat vahvasti edustettuina Piraattipuolueen listoilla, iloitsee nuorisojärjestö Piraattinuoret.

Piraattipuolueella on ehdokkaita jokaisessa Manner-Suomen vaalipiirissä, ja niistä jokaisessa on myös vähintään yksi alle 30-vuotias piraattiehdokas. Yhteensä vaaleihin osallistuu 49 enintään 29-vuotiasta piraattiehdokasta, mikä tarkoittaa 40 prosenttia puolueen kaikkiaan 123  ehdookkaasta. Piraattipuolue onkin vaalien nuorekkain puolue.

– Nuorten piraattiehdokkaiden suuri määrä osoittaa, että myös nuoret ovat kiinnostuneita perinteisestä poliittisesta vaikuttamisesta, kunhan he löytävät oman sukupolvensa arvoihin sopivan puolueen, toteaa Piraattinuorten puheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Piraattinuoret lähtee vaaleihin uudella, vuoden 2014 joulukuussa hyväksytyllä poliittisella ohjelmalla. Piraattinuorten mielestä yksilönvapauksien tulee olla politiikan lähtökohtana. Jokaisella on oltava vapaus toimia haluamallaan tavalla, ja vain sellaista toimintaa tulee rajoittaa, joka rajoittaa muiden vapauksia.

Piraattinuoret ajaa tutkimukseen perustuvaa politiikkaa. Polittisissa päätöksissä tulee hyödyntää tieteellisiä tutkimustuloksia ja tehdä niiden mukaisia päätöksiä. Piraattinuorten mielestä on luovuttava toiveajattelun, henkilökohtaisten uskomuksien ja jäykkien ideologisten periaatteiden käytöstä politiikassa.

– Nuorten kannattaa äänestää nuoria, sillä moni tärkeä asia on selvästi sukupolvikysymys. Tällaisia ovat monet arvoliberaalit teemat kuten tasa-arvoinen avioliittolaki, ja myöskin uuden teknologian tuomien mahdollisuuksien ja uhkien ymmärtäminen, jatkaa Apajalahti.

Piraattipuolueen nuoret ehdokkaat

Piraattinuorten poliittinen ohjelma

Lisätietoja:

Ahto Apajalahti
Puheenjohtaja, Piraattinuoret
p. 045 310 2342

Jonna Purojärvi
Hallituksen jäsen, Piraattinuoret
p. 045 310 2351