Lehdistötiedote: hallituksen hyväksyttävä sukupuolineutraali avioliitto!

Ryhmä kansanedustajia julkisti tänään lakialoitteensa sukupuolineutraalin avioliiton säätämisestä. Sukupuolineutraalin avioliittoa ovat tukemassa kaikki muut hallituspuolueet paitsi kristillisdemokraatit.

”Avioliittoon liittyy useita valtion tarjoamia sosiaalisia ja taloudellisia etuja, joita ei voi kieltää ihmisiltä vain sukupuolen vuoksi. Seuraavaksi tulisi pohtia, saadaanko avioliittolaista poistettua maininta lukumäärästä”, vaatii Piraattinuorten puheenjohtaja Lari Yltiö.

Lakialoite lopettaisi myös nykyisen rekisteröidyn parisuhteen käytännön. Piraattien mielestä on turhaa paperityötä ylläpitää kahta rinnakkaista järjestelmää ja tarjota joillekin pareille vähemmän oikeuksia ja lain suojaa kuin toisille.

”Kirkko ja valtio ovat erillään toisistaan, eikä lakiuudistus sukupuolineutraalista avioliitosta koske eri uskontokuntia. Ne saisivat edelleen suhtautua ihmisiin huonoimmaksi katsomallaan tavalla”, tarkentaa Piraattinuorten varapuheenjohtaja Joonas Mäkinen.

Lisätietoja antaa:

Joonas Mäkinen
varapuheenjohtaja, Piraattinuoret
joonas.makinen@piraattinuoret.fi
040 700 5190

Lari Yltiö
puheenjohtaja, Piraattinuoret
lari.yltio@piraattinuoret.fi
050 340 2144

2 Responses
  1. Mulle ja!

    ”Seuraavaksi tulisi pohtia, saadaanko avioliittolaista poistettua maininta lukumäärästä”

    Jos ittensä kanssa olis naimisissa nii saisko millasia etuja?

  2. Lars Waris

    Avioliitto kuuluu miehen ja naisen välille ja sellaisena sen tulee pysyä. Avioliittolainsäädäntö perustuu perinteisiin ja terveisiin arvoihin eikä siinä mainita homoista mitään. Mikä vika on rekisteröidyssä parisuhteessa kun ei kelpaa. Lait tulee laatia demokraatisesti eikä pienen vaikkakin suuriäänisen aggressiivisen marginaaliryhmän vaatimusten mukaan. Monen välinen avioliitto eli polyamoria on sairasta pervoilua jolla ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa ja sitä ei todellakaan tule rinnastaa avioliittoon.