Ung Piratin kokousvierailun ensimmäinen päivä

International readers: Images by Joonas Mäkinen, CC-BY.

Piraattinuoret kutsuttiin Ruotsin piraattipuolueen nuorisojärjestön Ung Piratin maaliskuun lopussa pidettävään yhdistyksen kokoukseen. Minä ja varapuheenjohtaja Joonas Mäkinen lähdimme laivalla Tukholmaan, josta jatkoimme perjantaina 26.3. junalla Uppsalaan. Matkan tarkoitus oli kontaktien luominen ja Ruotsin suurimman poliittisen nuorisojärjestön käytännön toimintaan tutustuminen.

Victoria Westberg ja Nils Agnesson avaavat hienon julisterullan.

Sopii mainita, että Ung Pirat on suuri organisaatio, joka on kerännyt valtavan määrän todella päteviä, aktiivisia ja poliittisesti kunnianhimoisia jäseniä. Heti kokouksen alussa kiinnitimme huomiota kokouksen puheenjohtajien tehokkuuteen ja täsmällisyyteen. Pieni huumorinilmaus kokouksen Twitter-tagia näyttävällä valkokankaalla johti projektorin sulkemiseen. Tästä voidaan olla montaa eri mieltä, mutta on ainakin selvää, että nämä piraatit haluavat pysyä asiassa. Twitterin #UPK2010-tagi oli kuitenkin sosiaalisen kanssakäymisen epävirallinen kanava koko tapahtuman aikana.

Iiiso kokous

Kolmipäiväisessä kongressissa tehdään muutoksia Ung Piratin toimintaohjelmaan, hyväksytään budjetti ja valitaan uusi hallitus sekä luottamushenkilöitä. Vaikka kokous onkin käytännössä avoin kaikille, äänivaltaa kokouksessa käyttävät 51 vaaleilla valittua nuorta piraattia. Kongressiin oli kutsuttu lisäksemme myös saksalaisia piraatteja, joiden kanssa toivomme tekevämme yhteistyötä jatkossa.

Leo Bellersen ja André Ulrich

Kirjoitamme kokouksen kulusta ja Ruotsin nuorista piraateista lisää myöhemmin.

1 Response