Piraattinuoret liittyvät MV-lehdestä tehtyyn tutkintapyyntövetoomukseen

Lehdistötiedote
28.1.2016 klo 15:45
Vapaa julkaistavaksi

Piraattinuoret liittyvät MV-lehdestä tehtyyn tutkintapyyntövetoomukseen

Piraattinuoret liittyy muiden poliittisten nuorisojärjestöjen valtakunnansyyttäjänvirastoon lähetettyyn vetoomukseen, jossa vaaditaan tutkittavaksi verkkojulkaisu MV-lehden toimintaa. Vetoomuksen mukaan halutaan muun muassa tarkistaa, onko julkaisu syyllistynyt kunnianloukkausrikoksiin.

Piraattinuoret katsoo, että MV-lehden toiminta on hyvä tarkistaa laillisten toimielinten toimesta. Sananvapauteen kuuluu oleellisesti mukaan vastuu, jolloin esimerkiksi yksityishenkilöihin tai kansanryhmiin kohdistuva uhkaus, vaaralliseen rikokseen kehottaminen tai yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistavaa.

Erityistä huomiota ansaitsee myös kunnianloukkausrikosten mahdollisuus. Julkaisu on tunnettu huonosta lähdeviittauksistaan ja luvattomasti julkaistusta sisällöstä sekä tuottanut perusteettomia väitteitä sisältäneitä juttuja eri henkilöistä.

Vetoamme myös Helsingin poliisiilaitokseen, jolle tapauksen esitutkinta on annettu. Tutkinnan resursoinnin on oltava kunnossa ja eri syytteet tutkittava perinpohjaisesti. On uskallettava ottaa huomioon esimerkiksi julkaisun kokonaislinja ja sen mahdollinen syyllistyminen kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

 
Lisätiedot:

Jonna Purojärvi, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Jaana Mikkola, hallituksen jäsen
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi