Pinu Brysselissä

Kesäkuun 24. päivänä EU:n pääkaupunki Bryssel täyttyi nuorista piraateista, jotka olivat saapuneet paikalle useista eri Euroopan maista. Alkuviikko kului ruotsalaisen Ung Piratin järjestämällä koulutusleirillä, joka käsitteli EU:ta ja sen toimintaa. Osallistuimme useampaan väittelyyn parlamentissa, seurasimme mielenkiintoisia konferensseja ja tapasimme molemmat piraatti-MEPit Amelia Andersdotterin ja Christian Engströmin.

Torstaina otimme osaa Young Pirates of Europen (YPE) alustavaan perustamistapaamiseen, jossa kirjoitimme ja hyväksyimme Elokuussa perustettavan yhdistyksen säännöt. Paikalla oli edustajia Belgian, Ranskan, Ruotsin, Saksan, Islannin, Luxemburgin ja Tsekin piraateista. Piraattinuoria oli edustamassa paikalla varapuheenjohtaja Joel Kortesaari ja entinen vpj. Lotta Söderholm.

Tapaaminen oli mielenkiintoinen ja meni erittäin hyvin. Keskustelu oli vilkasta ja parista asiasta täytyi peräti äänestää. Lopulta säännöt kuitenkin hyväksyttiin yksimielisesti, ja ne löytää täältä.

 

YPE tiivistettynä

Young Pirates of Europe tulee olemaan Eurooppalaisten piraattinuorisojärjestöjen katto-organisaatio, jonka tehtävänä on helpottaa jäsenjärjestöjen kansainvälistä yhteistyötä ja järjestää tapaamisia ympäri Eurooppaa. Vuosittainen jäsenmaksu on 500€. Jäseneksi voi hakea mikä tahansa Eurooppalainen piraattihenkinen nuorisojärjestö.

Korkein päättävä elin on European Pirates Instituted Council (EPIC). EPIC koostuu jokaisen jäsenen kahdesta edustajasta. EPIC voidaan myös kutsua tarvittaessa koolle, jolloin tapaamista kutsutaan nimellä EPIC FAIL.

YPE:n perustamiskokous pidetään 9.8.2013 Tukholmassa, paikalle on taaskin odotettavissa piraatteja ympäri Euroopan.