Piraattinuoret Ruotsissa, päivä 3

Parantelimme eilisen juhlinnan sekä koti-ikävän aiheuttamaa väsymystä maittavalla aamupalalla ennen Stefan Flodin luentoa Piratpartietin historiasta ja matkasta kohti eurovaalimenestystä. Huomasimme useita yhtäläisyyksiä Suomen ja Ruotsin välillä mm. jäsenmäärän kasvupiikkien ajankohdista (Maailman tapahtumat, mm. FRA-laki sekä Pirate Bay tuomio) sekä matkalla kohdatuissa ongelmissa; menestys Ruotsissa ei ole tullut itsestään eikä Suomessakaan tulla pääsemään helpolla, mutta merkkejä tulevasta onnistumisesta on nähtävissä.

Päivällisen jälkeen ohjelmassa oli Ung Piratin vaiherikkas ja värikäs historia, josta meille luennoi Mattias Bjärnemalm, yksi ”pääsyyllisistä” Ung Piratin saamaan muhkeaan valtion tukeen. Sääli, ettei Suomessa ole vastaavaa järjestelmää nuorisotoimintaa varten, saattaisi meidänkin työmme hieman helpottua. 🙂

Päivän viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä aiheena oli YPEC eli Young Pirates European Confederation. Tarkoituksena siis perustaa kattojärjestö kaikille Euroopan Piraattipuolueiden nuorisojärjestöille. Ajatuksia, visioita ja kiinnostusta riitti iltaan asti, niin meillä kuin ruotsalaisillakin. Ehkäpä YPECin toiminta alkaa jo ensi kesänä Suomessa? Ehkäpä sinä haluat olla mukana? 😉